Monday, July 15, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeMODËLIFESTYLEJa cilat janë cilësitë e një partneri besnik

Ja cilat janë cilësitë e një partneri besnik

Disa njerëz janë gjithmonë “të mirë”.

Ata hapin dyert për të huajt, kujtojnë emrat e fëmijëve tuaj dhe gjithmonë i përshëndesin miqtë me një buzëqeshje dhe një fjalë të mirë.

Ju mund të njihni shumë njerëz që sillen në këtë mënyrë, si personalisht ashtu edhe profesionalisht.

Por a do t’i përshkruanit edhe këta njerëz si besnikë? Si do ta dinit?

Dhe sa e rëndësishme është besnikëria kur bëhet fjalë për listën e shkurtër të cilësive që kërkoni te një partner romantik? 

Dashuria dhe besnikëria

Duke e njohur martesën si komplekse dhe abstrakte, një ekip studiuesish pranoi se një nga sfidat në arritjen e jetëgjatësisë së marrëdhënieve është njohja e dallimeve midis bashkëshortëve dhe nevojave të tyre përkatëse, gjë që nënvizon rëndësinë e besnikërisë.

Qëllimi i tyre ishte të identifikonin nevojat prioritare brenda një martese që mund të nxiste një shkallë më të lartë besnikërie.

Është interesante se mes shumë faktorëve të tjerë të diskutuar, u identifikuan dy dimensione bazë që duhen përmirësuar – njërin prej të cilave ata e quajtën “Marrëdhënie martesore”, e cila përfshin ndërveprime personale, biseda dhe episode konflikti.

Një nga idetë e shumta interesante që ata propozuan për të përmirësuar ndërveprimin martesor ishte zbatimi i një “rolling job design” i krijuar për të rritur shumëllojshmërinë dhe aftësitë e ushtruara brenda martesës.

Ata japin shembuj të një burri që është i gatshëm të provojë dorën e tij në gatim, ose një gruaje që përpiqet të kujdeset për një makinë – pra, bëhet fjalë për gatishmërinë për të përjetuar sfida dhe vështirësi me të cilat përballet tradicionalisht njëri bashkëshort ose tjetri.

Përtej kërkimeve, a ka një mënyrë më të lehtë për të matur besnikërinë?

Shumica prej nesh janë plotësisht të aftë të njohin besnikërinë nga partnerët dhe bashkëshortët.

Mirësia, vëmendja, durimi, shprehjet e dashurisë dhe respektit, janë të gjitha manifestime të besnikërisë në marrëdhënie. Këto cilësi forcojnë miqësitë, përforcojnë romancën dhe forcojnë martesën.

Ne nuk kemi nevojë për një studim për të na bindur për vlerën e këtyre parimeve themelore në ndërtimin e marrëdhënieve cilësore që do t’i rezistojnë kohës.

Pavarësisht nëse një çift po ecën nëpër korridor ose në perëndim të diellit në plazh, dashuria dhe besnikëria duket se shkojnë dorë për dore.

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME