Friday, June 21, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeMODËLIFESTYLEKjo është e ardhmja e çantave luksoze

Kjo është e ardhmja e çantave luksoze

E ardhmja e çantave luksoze zgjedh alternativa ndaj lëkurës.

Deri njëzet vjet më parë, sharmi i It Bags ishte sinonim i lëkurave të çmuara dhe ekzotike, si ato të krokodilit, pitonit dhe strucit. Ky është rasti i Hermès, një prej emrave më emblematikë në fushën e çantave luksoze, me figura që për disa modele prekin edhe gjashtë zerot.

Por sot situata po ndryshon në mënyrë drastike, së bashku me një përmbysje reale të tregut. Në vitin 2023, lëkura konsiderohet gjithnjë e më shumë e vjetëruar, me një rritje eksponenciale të alternativave më pak të shtrenjta për mjedisin, por edhe për portofolin. Markat e modës ndryshojnë kursin dhe tregohen më të ndjeshëm ndaj ekosistemit, duke adoptuar zgjidhje pa egërsi, si dhe opsione të qëndrueshme.

Pioniere e modës së gjelbër, që nga debutimi i saj në botën e modës Stella McCartney nuk ka reshtur kurrë së eksperimentuari në emër të dashurisë për mjedisin. Krijimet e saj të fundit përfshijnë gjithashtu çanta miceli, të tilla si Frayme Mylo: çanta e parë në treg e bërë tërësisht nga pëlhura vegane, që rrjedh nga kërpudhat. Nga ana tjetwr, Coach përqafon qëndrueshmërinë me projektin Coachtopia, një markë dytësore e fokusuar në mjeshtëri dhe krijimtarinë bashkëpunuese, e cila drejtohet drejt një modeli biznesi tërësisht rrethor.

Coachtopia

Coachtopia përmban një larmi çanta lëkure të destinuara fillimisht për landfillin, të bëra tërësisht nga materialet e marra nga mbeturinat. Në vend të kësaj, Ganni mbështetet në lëkurën vegane, me një përbërje të bazuar në kaktus dhe lëkurë portokalli që mbulon çantën e saj klasike Bou. Materiali që ka zgjedhur Ganni quhet “Ohoskin” dhe është bërë nga një kompani italiane, duke kombinuar mbetjet e kaktusit dhe portokallit me një përqindje të plastikës së ricikluar. Çmimi përfundimtar është rreth 400 euro.

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME