Friday, March 31, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomePOLITIKËNisma në Kuvend/ Gazetarët të kenë mbrojtje ligjore si mjekët dhe policët

Nisma në Kuvend/ Gazetarët të kenë mbrojtje ligjore si mjekët dhe policët

Gazetarëve dhe punonjësve të medias i duhet dhënë mbrojtje ligjore njësoj si mjekëve apo punonjësve të policisë.

Këtë parashikon projektligji i depozituar në Kuvend nga deputetja Ina Zhupa, e cila e argumenton nismën duke nënvizuar se rastet e dhunës ndaj gazetarëve janë shtuar.

“Në kushtet kur legjislacioni penal aktual nuk ka parashikuar për gazetarëtdhe punonjësit e media asnjë lloj mbrojtjeje tjetër nga ajo e qytetarëve tëzakonshëm të vendit, si dhe në kushtet kur rastet presioneve, kanosjes apo dhunësfizike ndaj gazetareve për shkak të detyrës janë shtuar ndjeshëm, jemi tëbindur se kjo nismë vjen në kohën e duhur. Nëpërmjet kësaj nisme, nuk po kërkohetasgjë më tepër sesa të barazohet niveli i mbrojtjes të gazetarëve dhe punonjësvetë medias, me atë të mjekëve apo punonjësve të policisë”.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

MË TË LEXUARA

LAJMET E FUNDIT

%d bloggers like this: