Saturday, May 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeSHËNDETNoti, sporti ku fëmijët duhet të njihen që në vogëli

Noti, sporti ku fëmijët duhet të njihen që në vogëli

Noti është i vetmi aktivitet fizik me të cilin duhet të njihet çdo fëmijë që në moshë të hershme.

Ky sport i cili kryhet në ujë zgjon tek fëmijët emocione të bukura dhe të lumtura.

Noti, përveç përfitimeve të shumta që ofron, gjithashtu ndikon pozitivisht në shëndetin dhe në zhvillimin e fëmijës.

• Përmirëson funksionin e lëvizshmërisë dhe të muskujve

Stimulon funksionimin e rregullt të sistemit kardiovaskular

• Aktivizon dhe forcon të gjithë muskulaturën Mundëson zhvillimin e duhur psikomotorik

Përmirëson koordinimin e lëvizjes

• Zgjon ndjenjën e gëzimit dhe të dashurisë ndaj ujit

Parandalon shfaqjen e deformimeve në shtyllën kurrizore

Mundëson përvetësimin e teknikave të ndryshme të notit

⚫ Nëpërmjet notit fëmijët socializohen dhe shoqërohen

• Pasi të mësojnë të notojnë, fëmijët fitojnë vetëbesim

Mësojeni fëmijën që në moshë të vogël ti gëzohet dhe et shijojë notin, të mos kenë frikë dhe të mos traumatizohen nga mjedisi i ujit. Fëmijët duhet ta duan ujin, të ndihen të lumtur dhe të sigurt në ujë.

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME