Wednesday, February 28, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeAKTUALITETShpopullimi/ Gratë e zonës Cakran punojnë në zonën e Frakullës me 250...

Shpopullimi/ Gratë e zonës Cakran punojnë në zonën e Frakullës me 250 deri 300 lekë ora.

Fier – Mungesa e fuqisë puntore ka bërë që banorët e zonës së Cakranit të shkojnë të punojnë në bujqësi në zonën e Frakullës për 250 deri 300 lekë ora. Fermerët tjpnë se rodhime ka, tregje nuk ka, duan ti blejnë me çmime shumë të ulta.

Shpopullimi i fshatrave nga njëra anë dhe varfëria nga ana tjetër ka detyruar që gra të fshatrave të zonës së Cakranit të shkojnë të punojnë më buqësi në fshatra të zonës së Frakullës.

Ato pohojnë se një orë pune paguhet nga 250 deri në 300 lekë të reja, janë të detyruara të punojmë nga kushtet e vështira ekonomike.

Nga ana tjetët ata pohojnë se prodhime të stinës si spinaqi, prasi, lulelakra ka por mungojnë tregjet si dhe tregtarët duan ti blejnë me çmime shumë të ulta, spnaqi me 40 lekë kg ndërkohë që në tregun e pakicës shitet 120 lekë kg, po ashtu prasi dhe lakra.

Të tjerë pohojnë se më dobët në këtë stinë janë blegtoria sesa bujqësia

Duke parë kushtet të tilla ku fuqi puntore nuk ka, prodhim ka por nuk ka shitje, banorët e zonave të Cakranit e të Ftakullës i janë dtejtuar enigracionit duke lënë djerr tokat e tyre dhe gratë që të punojnë në sektorin e bujqësisë.

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME