Wednesday, March 22, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeAKTUALITETUrdhërarreste për 42 persona të lidhur me mafien dhe bandat e drogës,...

Urdhërarreste për 42 persona të lidhur me mafien dhe bandat e drogës, mes tyre edhe shqiptarë

Drejtoria Antimafia e Rrethit të Prokurorisë Publike italiane, po zbatojnë në të gjithë territorin një urdhër për arrestimin e 42 personave italianë, spanjollë dhe shqiptarë, për trafik ndërkombëtar droge, të lidhur edhe me organizata mafioze.

Në lidhje me 6 nga 42 personat, në Spanjë dhe Holandë po ekzekutohet një urdhër-arresti specifik evropian nga organet kompetente të kolateralit të policisë së huaj me mbështetjen e Eurojust dhe Europol.

Rruga transnacionale e trafikut të drogës, e identifikuar midis Spanjës dhe territorit italian, me destinacion mbizotërues në Rajonin e Lombardisë, ka bërë gjithashtu të nevojshme aktivizimin e kanaleve të bashkëpunimit gjyqësor dhe policor, nisur edhe falë mbështetjes së Departamentit II të Komanda e Përgjithshme e Guardia di Finanza dhe Drejtoria Qendrore për Shërbimet Kundër Drogës (DSHKSH).

Në vazhdën e hetimeve të cilat bënë të mundur sekuestrimin e gati gjysmë ton drogë, së bashku me mbi një mijë rimbushje për cigare elektronike me bazë kanabinoid, u konstatua nga shoqatat kriminale të hetuara: përdorimi i kapilarëve të gjerë dhe rrjete logjistike të artikuluara për furnizimin, transportin, ruajtjen dhe shpërndarjen e barnave, të krijuara nëpërmjet krijimit të kompanive të shumta guaskë dhe përdorimit të dërgesave të shumta mbuluese; përdorimi i pajisjeve smartfonë të pajisur me aplikacione të sofistikuara për transmetimin e koduar të komunikimeve. Përdorimi i një sistemi për transferimin e të ardhurave nga trafiku i drogës që nuk kanë lidhje me qarqet tradicionale financiare, bazuar në mekanizmat e pastrimit informal të parave (të ashtuquajturat haëala ose fei chi’en).

Kërkimet janë duke u zhvilluar aktualisht në të gjithë vendin ku, duke iu referuar qytetit të Milanos, shihet përdorimi i njësive të qenve kundër drogës të Guardia di Finanza dhe Korpusit të Policisë Lokale të Milanos, me mbështetjen e njësisë mobile Europol.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

MË TË LEXUARA

LAJMET E FUNDIT

%d bloggers like this: