Friday, June 21, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeKRYESOREVendi më i mirë europian për të jetuar mbi të 60-tat

Vendi më i mirë europian për të jetuar mbi të 60-tat

Instituti Botëror i Lumturisë ka zbuluar se cili vend është më i lumtur për njerëzit mbi 60 vjeç.

Dhe përgjigja është në Danimarkë. Vendi në fjalë është përfshirë shumë herë në listat e vendeve më të lumtura në botë, si dhe zë vendin e parë në vendet që rritin fëmijë të lumtur dhe empatikë.
Duke qenë se danezët nuk janë të lumtur 24 orë në ditë dhe as që nuk kanë kohë të vështira, studiuesit raportojnë se qëndrimi i tyre i përgjithshëm ndaj jetës i ndihmon ata të kenë një buzëqeshje në fytyrën e tyre shumicën e ditës.

Danimarka është vendi më i mirë për mbi 60 vjeç dhe ja arsyet

Ekziston një shtet social

Danimarka i ka kushtuar shumë vëmendje shëndetësisë dhe arsimit, gjë që e bën atë një vend të mrekullueshëm për të jetuar. Për shembull, arsimi deri në Universitet është falas, siç është kujdesi shëndetësor dhe kujdesi në shtëpi. Gjithashtu, të gjithë personat mbi 60 vjeç marrin pension nga shteti për të siguruar nevojat e tyre.
Këto janë disa nga arsyet kryesore për të jetuar në Danimarkë, sepse mospasja e këtyre fakteve kufizon shumë lirinë e një të moshuari. Danimarka ka një jetëgjatësi të gjatë, ndërsa shkalla e korrupsionit është shumë e ulët, gjë që u lejon banorëve të saj të jetojnë pa stres dhe të lumtur.
Një gjë po aq e rëndësishme është barazia e lumturisë. Mund të ketë diskriminim ekonomik, por në përgjithësi, edhe më të paguarit mund të bëjnë një jetë të bukur.

Ankthi është një fjalë e panjohur

Për shkak se janë të mbuluar financiarisht dhe nga ana mjekësore, ata mbi 60 vjeç nuk kanë asnjë arsye për t’u shqetësuar. Të gjithë janë të lirë nga mendimet negative dhe janë të përqendruar të kalojnë kohë të mirë dhe të shijojnë çdo moment. Kur plotësohen nevojat bazë, atëherë mund të vazhdoni me rehati tjetër.

Ata gjithmonë zgjedhin njerëzit rreth tyre

Ndërsa rritemi, mësojmë dhe kështu, nëse duhet të kishit mësuar një gjë në të 60-at, është të shoqëroheni me njerëz që ju çojnë përpara dhe ju bëjnë të buzëqeshni, jo me ata që ju rrëzojnë dhe ju shtypin. Imazhi i një të moshuari që ankohet nuk gjendet askund në Danimarkë, sepse ata nuk duan të humbin kohën e tyre kot. Këta njerëz janë të investuar në marrëdhënie domethënëse dhe nuk e shpenzojnë energjinë e tyre në mënyrë të panevojshme.

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME