Wednesday, December 6, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeAKTUALITETGropat me naftë bruto në Kallëm kanceri i 20 familjeve në lagjen...

Gropat me naftë bruto në Kallëm kanceri i 20 familjeve në lagjen “Hatia”

Fier – 20 familje të lagjes “Hatia” në Kallëm të Vogël bashkëjetojnë me erën e rëndë të hidrokarbureve që del nga gropat me naftë bruto

Mbi më shumë se 30 vjet banorët e lagjes “Hatia” në Kallëm të Vogël bashkëjetojnë me erën e rëndë të hidroksrburit naftë bruto që lëshohet nga dhjetra gropa te tejmbushura me to.
Me qindra shpendë e bagëti të imta në këto vite kanë rënë duke gjetur ngordhjen brenda tyre
Banorët pohojnë faktin se janë ankuar si në ish komunë në ndërnarjet shtetërore e private që operojnë në këtë fushë naftënxjerrëse por askush nuk ka kryer asnjë veprim

Banorët pohojnë se dikur këto gropa kanë qënë të rrethuara me rrjeta teli dhe me roje por që prej më shuml se 20 vitesh si rethimet ahdtu dhe rojet nuk ekzistojne me

Duke parë që askush nga instancat shtetërore nuk ka reaguar pas ankesave të tyre, banorët kanë humbur besimin dhe thonë se as nuk presim më që ti largojnë këto gropa me mbetje të naftës bruto, vetëm nëse digjen apo u vihet zjarr i kontrolluar ka për tl shpëtuar banorët e lagjes, thonë ata jashtë kamerave

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME

%d