Sunday, June 16, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeMAGAZINËTEKNOLOGJIParalajmërimi i Google për llogaritë e vjetra

Paralajmërimi i Google për llogaritë e vjetra

Google ka njoftuar një përditësim të madh që do të shohë mijëra llogari të fshira përgjithmonë nëse ato nuk janë përdorur që nga viti 2021.

Pastrimi do të përfshijë llogaritë e Gmail, Drive dhe Photos që nuk janë përdorur ose hyrë në të për të paktën dy vjet.Në një postim në blog që njoftonte përditësimin, Google tha se politika e re ishte kryesisht për arsye sigurie, pasi llogaritë e vjetra zakonisht janë më të prekshme ndaj kërcënimeve si spam.“Analiza jonë e brendshme tregon se llogaritë e braktisura kanë të paktën 10 herë më pak gjasa se llogaritë aktive që të kenë verifikim me 2 hapa”, thuhej në postim.

“Do të thotë, këto llogari janë shpesh të cenueshme dhe pasi një llogari komprometohet, ajo mund të përdoret për çdo gjë, nga vjedhja e identitetit  apo edhe me qëllim të keq, si spam”. Politika do të zbatohet vetëm për llogaritë personale, me ato të lidhura me organizata si shkollat dhe bizneset të sigurta nga fshirja. Gjigandi i teknologjisë tha se përditësimi do të jetë në fuqi nga kjo javë, megjithatë asnjë llogari nuk do të fshihet deri në dhjetor 2023.

“Ne do të marrim një qasje me faza, duke filluar me llogaritë që janë krijuar dhe nuk janë përdorur më kurrë”, shkroi Google. “Përpara fshirjes së një llogarie, ne do të dërgojmë njoftime të shumta gjatë muajve para fshirjes, si në adresën e emailit të llogarisë ashtu edhe në emailin e rikuperimit (nëse është dhënë një).”

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME