Thursday, June 1, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeEKONOMIPijet “bombë” gati për të vërshuar tregun (foto e vidio)

Pijet “bombë” gati për të vërshuar tregun (foto e vidio)

Greqi – SDOE ka arritur një sukses të rëndësishëm në përpjekjen për të luftuar kontrabandën e produkteve që i nënshtrohen akcizës.

Pas hetimit dhe shfrytëzimit të informacionit në bashkëpunim me Zyrën Evropiane Kundër Mashtrimit (OLAF), u identifikuan dhe u kontrolluan 10 kontejnerë me një ngarkesë pijesh alkoolike të paligjshme me origjinë nga Gjeorgjia dhe të destinuara për vende të treta.

Në bashkëpunim me Doganën e 3-të të Pireut dhe Departamentin e Krimit të Organizuar të Kretës të Policisë Helenike, në portin e Pireut u sekuestruan një sasi prej 144.906 shishe me pije alkoolike të markës të kompanive të konsumit masiv, mostrat e të cilave u dërguan për ekzaminim në. Shërbimi Kimik i Atikës. Nga ekzaminimi i mostrave u konstatua se ngarkesa ilegale e pijeve alkoolike ishte e parregullt dhe ajo ishte konfiskuar.

Sasitë e konfiskuara të pijeve alkoolike u transferuan në depo për ruajtje.

Rezultati i suksesshëm i këtij operacioni ka kontribuar nga informacionet e marra nga një operacion i ngjashëm i kryer nga Drejtoria Operative e S.D.O.E. Atikë së bashku me Departamentin e Krimit të Organizuar (TAOE) në zonën e Kretës në verën e vitit 2022, ku u zbulua një sasi e madhe e pijeve alkoolike të papërshtatshme. Bëhet me dije se biznese greke janë identifikuar që importonin dhe vënin në dispozicion në tregun grek pije alkoolike të papërshtatshme.

Ky hetim i veçantë kontribuoi në zbulimin e një rrjeti të madh trafiku të pijeve alkoolike të papërshtatshme, gjë që bëri që autoritetet evropiane të konfiskonin sasi të mëdha pijesh të papërshtatshme nga bizneset në Holandë.

Nga gjurmimi i origjinës së pijeve alkoolike të paligjshme, u konstatua se një sasi e madhe e tyre i është nënshtruar falsifikimit të detajeve të shisheve dhe ndryshimit të numrave të gjurmueshmërisë (numri LOT), çka forcon dyshimet për ekzistencën e një. metodë specifike veprimi (modus operandi) nga pikëpamja e rrjeteve të kontrabandës e cila synon ripromovimin dhe kanalizimin e sasive në fjalë si në tregun grek ashtu edhe në atë europian.

Për trafikun e paligjshëm të pijeve alkoolike është bërë një dosje nga Policia Greke/Departamenti për Kundër Krimit të Organizuar të Kretës.

Kontrabanda e pijeve alkoolike shtrihet përtej kufijve të çdo vendi dhe është një kërcënim i madh global për shëndetin publik.

S.D.O.E. vijon e pandërprerë beteja kundër krimit të organizuar ekonomik, është në bashkëpunim të përhershëm me organizatat ndërkombëtare dhe organet e tjera të ndjekjes penale për çmontimin e rrjeteve kriminale, uljen e rrezikut që sjellin produktet e trafikimit të paligjshëm për shëndetin publik, për mbrojtjen efektive të konsumatorët, por edhe të interesave ekonomike të vendit tonë dhe në shtrirje të BE-së, duke parandaluar mashtrimin në të gjitha format e tij.

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME

%d bloggers like this: