Saturday, April 13, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeSHËNDETPse është e rëndësishme mos prerja e kordonit menjëherë pas lindjes së...

Pse është e rëndësishme mos prerja e kordonit menjëherë pas lindjes së foshnjes

Do të ishte e natyrshme që një i porsalindur të qëndronte në gjoksin e nënës për të paktën një orë pas lindjes.  Për këtë arsye kordoni i kërthizës është vetëm 50 deri në 60 centimetra, mjafton që foshnja të arrijë në gjoksin e nënës. 

Dhe tani nuk po flas vetëm për ndjenjat pozitive për nënën dhe fëmijën, por edhe për transferimin e gjakut nga placenta.  Një e katërta e gjakut të të porsalindurit është ende në placentë në momentin e lindjes dhe nëse e lëmë kordonin e kërthizës të paprekur për të paktën 25 minuta, fëmija do të thithë gjakun e mbetur dhe nuk do të vuajë nga anemia, siç ndodh shpesh.
Për më tepër, ky transferim vlen edhe për ato qeliza staminale “të shkëlqyera” të shitura që kalojnë nga placenta në trupin e fëmijës, ku ai i përket, dhe jo në një bankë në Greqi apo Danimarkë.

Kafshët do të hanë placentën e foshnjave të tyre disa kohë pas lindjes së tyre, jo menjëherë.  Nga ky këndvështrim, ne jemi të vetmit gjitarë që presim kordonin e kërthizës sapo lind foshnja.

Një procedurë barbare dhe traumatike për një fëmijë që mezi po mësohet të marrë frymë… Prandaj, plani i lindjes duhet të përfshijë mundësinë e prerjes së kordonit të kërthizës vetëm pasi të ndalojë pulsimi, pra pas rreth 25 minutash, gjë që është një domosdoshmëri dhe duhet. të mos konsiderohet si një trill.

Sa i përket lindjes së zambakut, kjo është një praktikë e lashtë, dhe nëse do të ishte kaq e rrezikshme, do të kishim vdekur si qytetërim shumë kohë më parë.
A ju është thënë vazhdimisht se vlera e QELIZAVE staminale të fëmijës suaj është rreth 2000 deri në 4000 euro?  Varet nga paketa e sofistikuar që mund të zgjidhni kur i “vjelni” në minutat e para pas lindjes, apo jo?  Përfundimi i qartë është se ato janë të shtrenjta.  Ato janë vërtet shumë të shtrenjta.  Qeliza të tilla staminale të rralla ia vlejnë fjalë për fjalë ARINË!  Por jo për bankat e qelizave staminale, VETËM PËR FËMIJËT TUAJ!  Është trashëgimia më e vlefshme që kalon direkt nga placenta në minutat e para pas lindjes.

Qelizat staminale krijohen që nga ngjizja dhe gjenden në placentë, organi i jashtëm që ushqen fëmijën tuaj për 9 muaj.  Qelizat burimore të foshnjës suaj janë qeliza inteligjente që do të transferohen nga placenta në trupin e të porsalindurit nëse kordoni i kërthizës nuk pritet/shtrëngohet brenda 25 minutave për shkak të transferimit të gjakut nga placenta.  Për më tepër, këto qeliza burimore do të riparojnë çdo anomali dhe dëmtim pas lindjes së foshnjës.

Tani e kuptoni pse ka qindra kompani që duan qelizat staminale të fëmijës suaj?  Marrëzia më e madhe është të besosh historitë e frikshme të krijuara nga ekipet e marketingut me pagesë të lartë për t’ju bërë të besoni se ata do t’ju shpëtojnë dikur në jetën tuaj nëse paguani shumë…

Prandaj, të lutem, e dashur nënë, mos u ble dhe fol me gjithë ndërgjegjen tënde, informohu tërësisht para se të nxjerrësh mijëra euro nga xhepi, vetëm për të hequr qafe fëmijën tënd nga qelizat e tij staminale dhe 150 mililitra gjak nga placenta.

(Sipas DITTA DEPNER – terapiste dhe themelues i konceptit të rilindjes holistike dhe konsulent holist për fertilitetin, shtatzëninë, lindjen dhe jetën pas lindjes)

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME