Saturday, May 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeAKTUALITETVjedhje apo abuzime? Bashkia e Roskovecit në prag falimentimi

Vjedhje apo abuzime? Bashkia e Roskovecit në prag falimentimi

Abuzimet dhe vjedhjet nga Majlinda Bufi çojnë Bashkinë e Roskovecit drejtë falimentimit.
Për 7 bashkitë që janë në prag falimenti qeveria do të hartojë një plan menaxhimi i cili duhet të miratohet nga Këshillat bashkiakë brenda datës 30 korrik.

Këta bashki janë: Roskovec, Poliçan, Cërrik, Malësi e Madhe, Vorë, Belsh e Kavajë.

“Do të dorëzojnë pranë ministrisë së Financave planin e tyre. Plani do të hartohet në bazë të atij të dorëzuarit nga Minitria e Financave dhe brenda datës 30 korrik do të kalojë për miratim në këshillin bashkiak dhe të vijë sërish në ministria e Financave që të zbatohet në thesar. Situata do të ishte ndryshe nëse ne analizën nuk do ta bënim me buxhetin e planifikuar por faktik.

Shtatë bashki në “faliment” qeveria i merr në

Qeveria u kerkon planin 10 bashkive

Bashkitë me probleme financiare: Klos, Finiq, Kukës, Kamëz, Pukë, Selenicë, Berat, Tropojë, Tepelenë, Dibër, Konispol, Divjakë, Peqin, Kuçovë

“Bashkitë me probleme financiare do të duhet që brenda datës 15 korrik të dorëzojnë pranë ministrisë së Financave një plan të tyre të përmirësimit të situatës së tyre. Plani duhet të jetë i miratuar nga Këshilli bashkiak dhe të vijë për zbatim pranë Ministrisë së Financave” tha ministrja.

Malesia e Madhe rriti detyrimet 51.83%

Tre bashkitë që kanë përkeqësuar situatën e tyre financare gjatë 2021 janë Cërriku, Belsh, ndërsa Malësia e Madhe pa problem financiare në 2020 ka kaluar në 2021 51.83 % të detyrimeve të prapambetura.

Bashkitë ekselente në menaxhimin e financave publike

Shkodra, Gjirokastër, Patos, Këlcyrë, e Korçë.

“Kanë një stok nën 1% të detyrimeve të prapambetura të shpenzimeve të tyre.

Elbasani dhe Tirana kanë një stok nën 5%

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME