Friday, June 21, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeAKTUALITETPsikologët shqiptarë kërkojnë largimin e Presidentit të tyre

Psikologët shqiptarë kërkojnë largimin e Presidentit të tyre

Fier – Anetaret e Urdhërit te Psikologut kane zhvilluar zgjedhjet e per perzgjedhjen e presidentit te ri njekohesisht edhe per te rikonfirmuar shkarkimin e presidentit te meparshem.

Sipas anetareve dhe perfaqesuesve te ketij urdhri kjo ka ardhur si nevoje per mirefunksionimin e ketij urdhri, ndersa ne drejtimin e meparshem nuk jane zbatuar dhe plotesuar kriteret qe lehtesojne dhe plotesojne kushtet per mirefunksionimin e ketij profesioni.

Asambleja e cila zhvillohet ne katër nga qytetet kryesore te vendit do perzgjedhe drejtuesin e ri deri ne zgjedhjet e reja qe do zhvillohen ne muajin Janar.

Per psikologet pjesmarres ne zgjedhje kjo nisme ka ardhur pasi nuk u permbushen kushtet per trajnimin , dhe mirefunksionimin e Urdherit qe eshte mjaft i rendesishem si ne aspektin mjekesor , pasi trajton edhe ceshtje te shendetit mendor , ashtu edhe psikosocial ne shkolla dhe institucione.

Zgjedhjet jane zhvilluar dhe ndjekur nga komisionet e perzgjedhura vendore ne prani edhe te notereve. Mbledhjet janë kryer online dhe në kordinim mes tyre. Urdheri i psikologut numeron rreth 1600 anetare ne rang vendi.

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME