Tuesday, December 5, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeEKONOMISubvencionet 3,3 mld lekë, 3 herë më pak se Kosova (vidio)

Subvencionet 3,3 mld lekë, 3 herë më pak se Kosova (vidio)

Fier – Subvencionet për fermerët e blegtorët nisin pas 20 marsit.
Nga kushtet e vëna prej Ministrisë së Bujqësisë më të prekur janë blegtorët.
Eksperti Ervin Resuli pobonë se fondi i caktuar nga Ministria e Bujqësisë për subvencione të skemës nuk e nxjerr nga situata sektorin e blegtorisë nga bataku ku ka rënë.

Kriteret e reja të vendosura nga Ministria e Bujqësisë për fermerët e blegtorët që do të aplikojnë për subvencione më të prekur janë blegtorët.
Interesimi i tyre ka nisur pranë drejtorive të bujqësisë për tu paisur me dokumentat e duhura që të marrin niptin e fermerit.

Rexhep Lalaj një fermer nga zona e Frakullës pohonë se ka marr subvencione por nuk e di nëse këtë vit do të përfitojë apo jo.

Nga ana tjetrë blegtori nga zona e Zharrzës pohonë se një vit më parë nuk ka përfituar dhe për këtë vit nuk e di nëse përfiron apo jo pasi cdo vit Ministria e Bujqesisë nxjerr kritere të reja që është e vështirë të përmbushen

Ervin Resuli ekspert i bujqësisë e blegtorisë por njëkohësishte edhe Kryetar i Shoqtës Kombëtare të Konsumatorëve dhe Prodbuesve Vendorë ka pohuar se fondi prej 3,3 miliardë lekësh nuk e nxjerr nga situata ku ndodhet sot blegrotirinë

Nga ana tjetre Resuli pohonë se nga kushtet që ministria ka vënë për subvencion për blegtorët një pjsë e mirë nuk i plotësojnë dhe nuk përfitojnë, për gjedhë kush ka më pak se 10 krerë nuk përfiton, për të imta kush ka më pak se 100 krerë nuk përfiton.

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME