Tuesday, April 23, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeMODËLIFESTYLEPersonat e zgjuar mund ta ëndërrojnë shpesh këtë situate

Personat e zgjuar mund ta ëndërrojnë shpesh këtë situate

Shkenca ka bërë një rrugë të gjatë në përdorimin e teknologjisë për të gjurmuar njerëzit në gjumë REM për të gjurmuar procesin e ëndërrimit, por ne ende kemi dy pyetje kryesore në lidhje me ëndërrimin – pse ëndërrojmë dhe çfarë po përpiqen të na tregojnë ëndrrat tona?

Me rishikimin e kësaj teme nga Medical Daily, ne mund të gjejmë përgjigje për të ndihmuar në plotësimin e kuriozitetit tuaj për ëndrrat.

Nëse marrim parasysh Sigmund Frojd, atëherë të gjithë kemi një kuptim themelor se ëndrrat janë produkt i mbajtjes së mendimeve tona. Ndjekësit e Frojd-it mbështesin fuqimisht teknikën e shoqërimit të lirë të shtrirjes në divan ndërsa thonë gjënë e parë që ju vjen në mendje. Megjithatë, shkencëtarët modernë janë të prirë të besojnë se ëndrrat “në fakt nuk ekzistojnë fare”.

Shkencëtarë të tjerë kanë një teori: “hipotezën e aktivizimit-sintezës”, e cila thotë se “ëndrrat janë thjesht impulse elektrike të trurit që tërheqin mendime dhe imazhe të rastësishme nga kujtimet tona, dhe njerëzit i ndërtojnë këto impulse si ëndrra, në një përpjekje për të marrë kuptim”.

Se çfarë ëndërroni varet nga pozicioni në të cilin flini: njëra anë është shkaktar i maktheve, ndërsa tjetra i ëndrrave erotike!
Se çfarë ëndërroni varet nga pozicioni në të cilin flini: njëra anë është shkaktar i maktheve, ndërsa tjetra i ëndrrave erotike!
Ëndrrat shihen si tregues të dobishëm të asaj që është në mendjen e një personi. Një studim i kohëve të fundit nga grupi “DreamsCloud” zbuloi se ata me një nivel më të lartë arsimor priren të ëndërrojnë më shpesh për situata të lidhura me punën, të tilla si një promovim ose ëndrrat e një bashkëpunëtori, krahasuar me njerëzit me më pak arsim.

“Ne ëndërrojmë për atë që na shqetëson më shumë”, shpjegoi mjeku Angel Morgan, i cili drejtoi studimin.

Njerëzit që mbajnë në mend ëndrrat kanë aktivitet të ndryshëm të trurit dhe fakte të tjera deri te të cilat deri tani shkenca ka arritur
Sa më shumë detaje që mund të kujtoni, aq më mirë do të jeni në gjendje të zgjidhni ose të pranoni problemet në gjendjen tuaj të zgjuar. Imazhet e gjalla që kujtojmë në ëndrrat tona mund të përfaqësojnë gjithashtu tiparet tona të personalitetit.

Sipas LiveScience, studiuesit nga Instituti Qendror Gjerman për Shëndetin Mendor zbuluan se individët që raportojnë ëndrrat në të cilat kryejnë vrasje priren të jenë më introvertë, por edhe më agresivë në jetën reale.

Edhe pse ka disa kundërshtues, lidhja me ndërgjegjen njerëzore dhe ëndrrat është një gjë e mirë që ia vlen të eksplorohet, veçanërisht për të ndihmuar në diagnostikimin e sëmundjeve mendore. Siç shkroi mjeku Sander van der Linden, një studiues në psikologjinë eksperimentale sociale, “Ëndrrat duket se na ndihmojnë të përpunojmë emocionet duke i koduar dhe ndërtuar kujtimet e tyre. Ajo që ne shohim dhe përjetojmë në ëndrrat tona mund të mos jetë domosdoshmërisht reale, por emocionet që lidhen me këto përvoja sigurisht që janë”.

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME