Thursday, April 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
HomeKRYESORE"MJEKU SHPËTON NJERIUN, VETERINERI NJERËZIMIN"

“MJEKU SHPËTON NJERIUN, VETERINERI NJERËZIMIN”

Nga Ervin Resuli* – “Gardianët e Sigurisë Ushqimore: Roli Jetik i Mjekëve Veterinarë në Zinxhirin Ushqimor dhe Mbrojtjen e Mjedisit”

Në një botë që është gjithmonë e më e ndërgjegjshme për origjinën e ushqimit dhe për impaktin e tij në shëndetin dhe mjedisin, roli i mjekut veterinar është më jetik se kurrë. Çdo hap nga ferma në tavolinë mbikëqyret me një sy të hollë nga këta profesionistë të përkushtuar, të cilët jo vetëm që ruajnë shëndetin e kafshëve dhe parandalojnë përhapjen e sëmundjeve, por gjithashtu garantojnë që standardet më të larta të sigurisë ushqimore të përmbushen.

Mjekët veterinare janë struktura mbështetëse që mbajnë botën tonë në lëvizje – ata janë udhëheqësit e hulumtimeve shkencore, zbatuesit e legjislacionit ndërkombëtar dhe edukatorët që ndajnë praktika të qëndrueshme. Ata janë mbrojtësit e shëndetit publik që punojnë ngushtësisht me fermerët për të garantuar që ushqimet që ne konsumojmë janë të sigurta, të shëndetshme dhe prodhuar në mënyrë të qëndrueshme.

Nëse ky është standardi që ne si shoqëri kemi vendosur, atëherë kualifikimi i vazhdueshëm dhe zhvillimi profesional i mjekëve veterinare nuk është luks, por një nevojë. Kjo është përgjegjësia e tyre ndaj jetëve që mbrojnë dhe ndaj njerëzve që shërbejnë. Në një kohë kur siguria ushqimore dhe çështjet mjedisore janë në qendër të debatit publik, mjekët veterinare janë në linjën e parë të mbrojtjes, duke u siguruar që çdo gjë nga mish i kontrolluar për patogjenë deri tek certifikimi i produkteve për tregtinë ndërkombëtare të ndjekë rregullat më rigoroze.

Le të njohim dhe vlerësojmë kontributin e madh të mjekëve veterinare në ruajtjen e standardeve të larta të jetesës që ne shijojmë dhe të jemi të vetëdijshëm për rolin e tyre jetësor në mbrojtjen e shëndetit dhe mirëqenies tonë.

*Ervin Resuli, President i Urdhërit të Mjekut Veterinar të Republikës së Shqipërisë

POSTIME TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

NJOFTIME TË NDRYSHME

MË SHUMË LAJME